Hoppa till innehåll

Elbilsladdare Göteborg

Funderar du på att införskaffa en elbilsladdare i Göteborg? Antalet elbilar i Sverige ökar hela tiden och med det ökar också behovet av att kunna ladda elbilar på ett riskfritt och praktiskt sätt. Det finns gott om risker med att ladda elbilen via det vanliga eluttaget. Dels är belastningen högre än vad vägguttagen egentligen är gjorda för. Den höga belastningen ger i sin tur upphov till hög värme vilket riskerar att leda till brand. Till sist kan även säkringen gå på grund av belastningen. Med någon typ av dedikerad elbilsladdning blir du av med dessa risker.

Välj rätt elbilsladdare i Göteborg

Med en Ledande Elbilsladdare Göteborg kan du ladda din elbil både snabbt och säkert. Det kan dock vara värt att gå igenom att det finns olika typer av elbilsladdare. I huvudsak skiljer man mellan två olika typer av elbilsladdare: laddboxar och laddstolpar. Vilket är det bästa alternativet? Det beror på. Dels är det en fråga om hur förutsättningarna ser ut på platsen där elbilen ska laddas, dels hur lång tid man är okej med att laddningen tar. Laddboxar är det absolut vanligaste alternativt för hemmabruk. En laddbox påminner i stora drag om en motorvärmare. Du kommer hem med elbilen och kopplar in den i laddboxen, sedan laddas bilen över natten. Med laddboxar tar laddningen oftast mellan 6-8 timmar. Det andra alternativet, laddstolpar, kostar något mer och laddar snabbare. Laddningen tar med en laddstolpe vanligtvis någonstans mellan 2-3 timmar. Laddstolpar har dessutom ofta två uttag.

Glöm inte avdraget

Hur mycket får du betala för att skaffa en egen elbilsladdare? Det avgörs förstås av vilken variant du väljer. Dock kan det vara bra att känna till att du kan dra av halva kostnaden för ditt köp. Detta tack vare avdraget för Grön teknik, ett avdrag som på det stora hela fungerar ungefär som det mer välkända ROT-avdraget.

Publicerat iUncategorized

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *